Iskrembaren hos Hilda
Vi har kanskje Norges beste utvalg av norsk håndverksiskrem og gelato. Det skal vanskelig gjøres å ikke finne noe du liker.
SØD GELATO produserer italienske iskrem, gelato, i lokaler i Thommesengården i Arendal. Gelato er navnet på italiensk iskrem, som skiller seg litt fra tradisjonell iskrem ved at den oppbevares i en «varmere» temperatur (-14), inneholder ikke egg, og er laget primært på melk og sukkerarter. En annen stor forskjell mellom gelato og fløteis er at det kun er 20 % oksygen i massen. Vi har lært kunstene ved å være med på workshop med profesjonelle gelatokokker, samt leid inn konsulenter fra verdens ledende gelato maskinprodusent og universitet, Carpiggiani.
Røros Is fra Galåvolden
Galåvolden Gård ligger 720 m.o.h., 8 km sørvest for Røros sentrum. Gården ble begynt ryddet i 1721 av en arbeider ved Røros Kobberverk. Gården drives i dag av 9. og 10. generasjon. Mjølkeproduksjonen drives i et moderne Samdriftsfjøs som er felles for 4 gårder. Fjøset ligger på gården vår. Fjøset har rom for 120 kyr og 220 ungdyr, og det produseres 850.000 liter mjølk pr år.
Vi produserer ekte gourmet-is, der det viktigste for oss er å lage en så god is som mulig. Med masse eggeplommer, egen mjølk, økologisk fløte og tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, og en håndverksmessig produksjon- blir det en is å glede seg til. I 2021 vant vi gull i Det Norske Måltid med vår multeis. og den kjente, kjære og populære isen har vært med oss i mange år.
Sval holder til i Kristiansand og produserer fersk gelato på ekte italiensk vis. Gelatoen lages i ett utall forskjellige smaker helt fra bunnen av og nye varianter utvikles kontinuerlig. De bruker kun de beste råvarene, primært kortreist, for at kunden skal få en helt unik kvalitets opplevelse av smak og tekstur.
Storfjord iskrem er en liten iskremprodusent med fokus på norske ingredienser og smakstradisjoner. Fra fabrikken ved Storfjorden i Stordal håndlager de premium iskrem av fersk geitemelk i kombinasjon med spennende smaker, ingredienser og garnityr. Hovedvekten er på sesongråvarer fra lokale bønder og produsenter. Iskremen utvikles med lidenskap på ekte Italiensk Gelatovis.